Oslo Børs avsluttet uka i pluss

Hovedindeksen på Oslo Børs klarte så vidt å holde seg i pluss fredag, da den endte 0,12 prosent opp til 906,89 poeng.

Saken oppdateres.

Børsuka som helhet, som til en viss grad har vært preget av svingninger i oljeprisen, endte 1,6 prosent på den positive siden for hovedindeksens del. Indeksen startet fredagen med et solid byks opp, men falt gjennom dagen og endte så vidt over 0-streken.

Blant aksjene som bidro til å holde børsen tilbake, var Equinor, som svekket seg 0,1 prosent. Equinor var fredagens mest omsatte selskap, etterfulgt av Norsk Hydro (+1,1 prosent) og Marine Harvest (+1,3).

Torsdagens vinner – Thin Film Electronics, som steg nesten 40 prosent om positive nyheter knyttet til nye Apples iPhone – gjorde det bra også fredag, om enn i mer beskjeden grad. Aksjen la på seg ytterligere 2,7 prosent.

Borr Drilling ble fredagens taper, med et kursfall på 2,7 prosent, etterfulgt av Schibsteds B- og A-aksjer, som falt 2,5 og 2,4 prosent.

Nordsjøoljen gikk for snaut 80 dollar fatet på spotmarkedet, etter fall i løpet av dagen på 0,7 prosent. Amerikansk lettolje ble omsatt for drøyt 68 dollar og 50 cent.

De toneangivende indeksene i Europa landet trygt på plussiden. DAX 30 i Frankfurt endte opp 0,7 prosent, mens FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris steg henholdsvis 0,3 og 0,6 prosent.

(©NTB)

På forsiden nå