Solberg: KrF-nestlederne tok initiativ til møte

Det var KrFs to nestledere som ville få i stand det mye omtalte møtet med Høyre-ledelsen under KrFs veivalgsprosess, ifølge statsminister Erna Solberg (H).

Statsminister Erna Solberg (H) deltok på Equinors høstkonferanse i Oslo tirsdag. Der fikk hun også spørsmål om et møte hun hadde med KrFs nestledere midt i partiets veivalgsprosess.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Saken oppdateres.

– Det var det nestlederne i KrF som tok initiativ til, og det var klarert med ledere. Mer hemmelig var det ikke, sier hun til VG om møtet tirsdag.

Avisen skrev dagen før at KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad først begynte å argumentere med abortloven etter et møte med Solberg og resten av Høyres ledelse 11. oktober.

LES OGSÅ: - Skitten strategi fra Høyre og blå side for å kaste Hareide

Høyre-leder Solberg ønsker ikke å si noe om hva som var tema for samtalen, utover at det var et initiativ fra dem i KrF som ville slåss for en borgerlig regjering.

På spørsmål om hun har blandet seg inn i en intern prosess, er svaret fra Solberg:

– Hvilken regjering som er i Norge, er vel ingen intern prosess i KrF.

Men møtet mellom KrF-toppene og Høyres ledelse har ført til sterke reaksjoner i Kristelig Folkeparti. Flere sentrale politikere i partiet krever å få vite mer om kontakten med Høyre underveis i veivalgsprosessen.

Karin Bjørkhaug gikk mandag ut og krevde et ekstraordinært landsstyremøte etter et VG-oppslag som ryster KrF.

Et forslag om å stille regjeringsforhandlingene i bero på grunn av situasjonen i partiet, fikk imidlertid ikke tilslutning da KrFs landsstyre behandlet saken mandag kveld.

På forsiden nå