Mann dømt for seksuelle overgrep mot datter

En 39 år gammel mann er dømt til tre års fengsel for å ha forgrepet seg på sin 14 år gamle datter minst ti ganger i 2017.

Saken oppdateres.

Under rettssaken i Jæren tingrett tilsto mannen å ha forgrepet seg fysisk på datteren, skriver Stavanger Aftenblad. I tillegg til dette er mannen funnet skyldig i å ha sendt nakenbilder til datteren og instruert henne til å sende nakenbilder av seg selv i retur.

Det var mannens ekssamboer som anmeldte forholdet.

Vitner har forklart at fornærmede hadde et nært forhold til sin far, og at hun gjerne betrodde seg til ham. Retten mener det er skjerpende at faren utnyttet denne fortroligheten.

Retten mener at lovbruddene kvalifiserer til en fengselsstraff på opp mot fire år, men på grunn av lang saksbehandlingstid settes straffen til tre års fengsel. 39-åringen er også dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisningserstatning til datteren.

(©NTB)

På forsiden nå