Obos selger leilighet for 95 millioner kroner

I et nytt boligprosjekt på Majorstuen i Oslo koster den største leiligheten 95 millioner kroner, noe Obos-sjefen mener er billig for 380 kvadratmeter.

Obos-prosjektet på Majorstuen i Oslo skal bestå av i alt 329 selveierleiligheter. Dette er en illustrasjon av hvordan det kan bli seende ut. Leiligheten som er priset til 95 millioner ligger i toppetasjen. 

Saken oppdateres.

Obos-sjef Daniel Siraj sier han helst ville satt prisen enda litt høyere, og han regner med at den blir solgt.

– Ja, hvis ikke hadde vi ikke satt prisen der. Grunnen til at prisen er satt sånn, er at det er en leilighet på over 300 kvadratmeter med 400 kvadratmeter takterrasse. Jeg mente vi burde satt prisen på 100 millioner, men markedsfolkene ville ikke gå høyere enn 95, sier Siraj til NRK.

LES OGSÅ: Fire interiøreksperter: Disse trendene kan vi vente oss i 2019

Det har ifølge Siraj allerede vært flere som har vist interesse for toppleiligheten i tolvte etasje, som har fire soverom.

Daniel Siraj, konsernsjef i Obos, ville helst ha tatt 100 millioner kroner for leiligheten, men han sier markedsavdelingen satte foten ned  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Han understreker at dette ikke er den nye sosiale profilen til Norges største boligforvalter.

– Dette er litt Robin Hood, ta fra de rike og gi til de fattige. Overskuddet bruker vi til å kjøpe tomter andre steder og bygge boliger i prosjekter som kanskje ikke er like økonomisk bærekraftige, og som er tilpasset lavinntektsgrupper, sier Obos-sjefen.

LES OGSÅ: Linda trodde hun hatet funkisboliger

Prosjektet består av i alt 329 selveierleiligheter fordelt på tre bygg rett ved Frognerparken. De 46 første leilighetene er nå lagt ut for salg. Prisene i prosjektet starter på 6 millioner kroner for en treromsleilighet på 55 kvadratmeter.

På forsiden nå