Solberg om drapene i Marokko:

- Et brutalt og meningsløst angrep

Terrorsporet er ett av flere spor knyttet til dobbeltdrapet i Marokko, ifølge statsminister Erna Solberg. – Vi kan ikke konkludere med terror, sier hun.

Statsminister Erna Solberg.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Statsministeren kommenterte torsdag morgen drapene på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) etter at det ble kjent at handlingen etterforskes som en terrorsak. Det er første gang Erna Solberg uttaler seg til mediene om dobbeltdrapet i Atlas-fjellene.

LES OGSÅ: «Maren elsket naturen og var veldig opptatt av rettferdighet»

– Dette er et brutalt og meningsløst angrep på uskyldige som vi møter med avsky og fordømmelse, sa Solberg.

Mulig terror

Hun vektla at saken nå blir etterforsket som en mulig terrorhandling, men understreket imidlertid på en pressekonferanse torsdag formiddag at politiet etterforsker flere spor enn kun terrorsporet.

LES OGSÅ: Marokkansk påtalemyndighet sier dobbeltdrapet var en terrorhandling

Fire mistenkte menn er pågrepet av marokkansk politi, og marokkanske myndigheter kobler de antatte gjerningsmennene til en ekstremistisk islamistgruppe.

– Vi kan ikke legge til grunn nå at drapene var terrorhandlinger. Det er politiet som må gjøre disse vurderingene, men vi kan ikke trekke noen konklusjoner på dette tidspunktet. Det er flere spor, sa Solberg under pressekonferansen hvor hun oppsummerte regjeringens arbeid det siste halvåret.

Hennes danske kollega Lars Løkke Rasmussen (V) sa på en pressekonferanse tidligere torsdag at «dette ser ut til å være en terrorhandling», med referanse til vurderinger fra dansk politi og marokkanske myndigheter.

Medfølelse

Solberg uttrykker sin medfølelse overfor familiene og vennene til Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24), som «mistet livet så altfor tidlig på en brutal måte», slik hun formulerte det.

Statsministeren understreket at de skyldige må bli stilt til ansvar. Utenriksdepartementet og norsk politi er i nær kontakt med myndighetene i Marokko og i Danmark.

– Vi har tillit til at marokkanske myndigheter gjør sitt ytterste for å pågripe de ansvarlige for drapet for å stille dem til ansvar. Fra norsk side kommer vi til å bistå marokkanske myndigheter, sa statsministeren.

LES OGSÅ: Sylvia var på tur i det samme fjellområdet: Møtte kvinnene som er drept

På forsiden nå