Høyres pressesjef går til statsministerens kontor

Peder W. Egseth (31) fra Trondheim tar over for Odd Hoen-Sevje som statsminister Erna Solbergs politiske rådgiver.

Tidligere pressesjef Peder Egseth sammen med Høyre-leder Erna Solberg etter en pressekonferanse tidligere i år.   Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix, NTB scanpix

Saken oppdateres.

I november ble det kjent at Peder W. Egseth skulle slutte i rollen som Høyres pressesjef og begynne som politisk seniorrådgiver i Norsk olje og gass. Planen var å begynne i stillingen i desember.

Nå har han derimot takket ja til en annen politisk stilling. Statsministerens kontor har engasjert trondhejmmeren som politisk rådgiver for statsminister Erna Solberg med virkning fra 14. januar 2019, skriver Statsministerens kontor på sine nettsider.

Han overtar etter Odd Hoen-Sevje, som fratrer samme stilling 13. januar 2019.

I den senere tiden har Egseth blitt trukket fram for å ha hatt dialog med KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad før Ropstad utfordret statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre om abort.

Peder Weidemann Egseth er fra Tiller i Trondheim. Han var politisk rådgiver for utenriksminister Børge Brende og har også vært tidligere rådgiver i partiets stortingsgruppe. Han har utdanning fra NTNU, BI og Copenhagen Business School.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå