Nabo kritiserer politiet for å ha gått ut med forsvinningssaken for sent

En av naboene til ekteparet Hagen mener politiet ventet for lenge med å offentliggjøre forsvinningssaken.

Saken oppdateres.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble trolig bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog om morgenen eller formiddagen 31. oktober 2018. 9. januar, ti uker senere, gikk politiet offentlig ut med nyheten om at Hagen trolig er bortført.

24 år gamle Victoria Viita Kristiansen bor like ved ekteparets bolig og går forbi huset hver morgen på vei til jobb, opplyser hun til Aftenposten.

Hun gikk forbi huset morgenen Hagen antas å ha blitt bortført.

– Jeg la ikke merke til noe spesielt. Men hvis politiet hadde spurt meg om det var lys i huset eller ikke, ville jeg ikke ha husket det. Hvis jeg hadde fått vite om dette før, ville jeg kanskje ha husket flere detaljer, sier Kristiansen.

Årsaken til at etterforskningen ble holdt hemmelig så lenge, var på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse, ifølge politiet. Dersom politi og medier ble involvert i saken ville Hagen bli drept, sto det i et brev som var lagt igjen i ekteparets bolig.

Det ble fremmet krav om løsepenger, utbetalt i kryptovaluta. Ifølge VG er kravet på 9 millioner euro i monero, en valuta som er svært vanskelig å spore, ifølge VG.

Politiet valgte likevel denne uken å gå ut med nyheten, i håp om å få inn tips fra publikum. Totalt har politiet til nå mottatt over 500 tips.

(©NTB)

På forsiden nå