KrF: Stortingsgruppa har ennå ikke bestemt om Hareide får fortsette som gruppeleder

Valget av parlamentarisk leder lar vente på seg i KrFs stortingsgruppe. Knut Arild Hareide skal være innstilt som gruppeleder.

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide deltok på KrFs landskonferanse på Gardermoen lørdag. Trolig kommer han til å fortsette å lede stortingsgruppa.  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

– Det er mange brikker som skal på plass i en helhetlig konstituering når nye stortingsrepresentanter har kommet inn, og man er ikke i mål ennå. Det vil bli avklart innen kort tid, men ikke i dag, sier KrFs kommunikasjonssjef Mona Høvset til NTB.

Jorunn Gleditsch Lossius og Geir Toskedal har tatt plass på Stortinget som varaer for Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad, som tirsdag ble utnevnt til statsråder. Dermed må vervene i stortingsgruppa fordeles på nytt.

Hareide gikk nylig av som partileder, etter å ha tapt slaget om KrFs veivalg. Han ville ikke bli statsråd i den borgerlige regjeringen, men skal ha hatt ønske om å fortsette som parlamentarisk leder.

Bollestads støtte

Stortingsgruppas valgkomité, som ledes av Geir Jørgen Bekkevold, har innstilt Hareide som parlamentarisk leder, ifølge Aftenposten. Han får støtte av fungerende partileder Olaug Bollestad.

– Jeg synes godt Knut Arild Hareide kan betjene den jobben, sier Bollestad til avisen.

Partiveteranen Toskedal har imidlertid stilt spørsmål ved Hareides «entusiasme og engasjement» for jobben.

Veivalgsprosessen har splittet KrF i rød og blå fløy. Flere hundre har meldt seg ut av partiet, og flere sentrale partifolk har varslet at de ikke vil søke gjenvalg til verv. Blant dem er Bekkevold.

– Løfte det som forener

Bollestad forsøkte å rette oppmerksomheten mot det som samler partiet da hun deltok på KrFs landskonferanse på Gardermoen i helgen.

– Det er viktig at vi løfter fram det som forener oss. Det som forener oss, er politikken vår og vårt politiske prosjekt. Det er det som skaper stolthet og engasjement, sa Bollestad til NTB lørdag.

På forsiden nå