Aksjeeiere i Hafslund får langt mer for aksjene sine

Rundt 1.500 aksjeeiere i Hafslund trakk Oslo kommune for retten for å få avgjort prisen på aksjene sine. Resultatet ble 147 kroner, 50 kroner mer enn tilbudet.

Saken oppdateres.

Oslo kommune og det finske kraftselskapet Fortum, som til sammen kontrollerte rundt 90 prosent av aksjene i kraftselskapet Hafslund, lanserte i april 2017 planer om å dele selskapet mellom seg og løse ut minoritetsaksjonærene.

Tilbudet fra kommunen var på 96,75 kroner per aksje, men 1.470 minoritetsaksjonærer valgte å takke nei til tilbudet fordi de mener aksjene er verdt mer. Sparebank 1 Markets konkluderte i sin verdivurdering i 2017 at verdi per aksje ligger på 139 kroner, og 168 kroner dersom man tar utgangspunkt i forventede fremtidige kontantstrømmer.

Oslo tingrett har nå fastsatt løsningssummen til 147,13 kroner. Det er snakk om til sammen 19,5 millioner aksjer. Løsningssummen blir dermed på drøyt 2,8 milliarder kroner - en snau milliard kroner mer enn det aksjonærene først ble tilbudt.

På forsiden nå