Pollestad vil berolige Senterpartiets klimakritikere

Senterparti-profil Geir Pollestad forstår ikke helt at partifeller både lokalt og nasjonalt er urolige for at Sps distriktslinje trumfer klimapolitikken.

Saken oppdateres.

Kritikken rammer partileder Trygve Slagsvold Vedum, skriver Vårt Land, som tilføyer at det kan gå mot et oppgjør på partiets landsmøte 22.-24. mars.

Men Pollestad, som er leder av næringskomiteen på Stortinget, avviser at Sp er et dårlig klimaparti og mener tvert imot Sp har vært et foregangsparti på klima.

– Det var vi som satt i Samferdselsdepartementet da Norge ble et elbilland. Vi bruker avgiftspolitikken både på elbil og på å vri avgiftene på vanlige biler til å belønne de mer drivstoffgjerrige og straffe de med høye utslipp, sier han.

Pollestad viser for øvrig til at det er «bred politisk enighet» om det aller meste av norsk klimapolitikk.

Vårt Lands ringerunde mandag viser at det i flere lag i partiet eksisterer bekymring for klimaprofilen. Sp har hatt eventyrlig vekst under Vedum, men misnøyen sprer seg likevel både i stortingsgruppa, blant tillitsvalgte og i ungdomspartiet, ifølge avisen.

– Det er en del bekymringsmeldinger der ute på at miljøprofilen vår ikke er tydelig nok nå. For meg og mange andre er Sp et grønt parti. Den siden av politikken må komme klart fram, sier parlamentarisk nestleder Kjersti Toppe.

Sps nestleder Anne Beathe Tvinnereim ønsker debatten på landsmøtet velkommen:

– Det overrasker meg ikke fordi jeg har møtt et stort klimaengasjement i ulike fylkeslag over flere år. Vi er utålmodige etter å få ut våre klimagrep. Sp har en klimapolitikk som skal være effektiv og samtidig slå rettferdig ut når det gjelder ulike sosiale og geografiske grupper.

Vedum ønsket tirsdag ikke å kommentere saken overfor Vårt Land.

(©NTB)

På forsiden nå