Mange ringte hjelpetelefon etter Jackson-dokumentar

Hjelpetelefonen for incest- og seksuelt misbrukte opplevde mer enn en dobling av henvendelser etter at NRK viste den omstridte dokumentaren «Leaving Neverland».

Wade Robson møtte Michael Jackson for første gang i 1990 og hevder han ble seksuelt misbrukt av stjernen fra han var fra han var syv til 14 år gammel, i dokumenteren «Leaving Neverland» som nå ligger på NRK.  Foto: Wade Robson archive/Amos Pictures

Saken oppdateres.

Dokumentarfilmen som forteller historien om to menn som hevder de som barn ble misbrukt av Michael Jackson i hans hjem, ble vist forrige søndag. Siden visningen har Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte hatt mer enn en dobling i antall henvendelser, melder P4.

I gjennomsnitt har krisesenteret rundt 40 henvendelser daglig. Men etter at dokumentaren ble sendt, kom det over 100 henvendelser – og alle refererte til dokumentaren om den avdøde popstjernen. Så mange ringte på en gang, at de ikke greide å svare alle.

LES KOMMENTAREN: Kan vi høre på Michael etter dette?

Flere av dem som ringte, sto fram som overgrepsofre for første gang, forteller daglig leder Mary-Ann Oshaug.

– Ellers gikk telefonene ut på veldig mange reaksjoner i forhold til mødrene som ikke passet på ungene sine. I tillegg var det en del menn som klarte å åpne seg. Så jeg tror dokumentaren hadde mye å si for utsatte menn, sier Oshaug til P4.

LES OGSÅ: NRK snur – fjerner likevel ikke Michael Jackson fra spillelistene

På forsiden nå