Brottsjø førte til motorstans hos lasteskipet Hagland Captain

Motorstansen hos tømmerskipet skyldes ifølge rederiet en brottsjø som slo inn over båten. Alt står bra til med mannskapet, som måtte hoppe over bord.

  Foto: HÅVARD HAUGSETH jENSEN

Saken oppdateres.

Skipet havnet i havsnød i Hustadvika få timer etter at cruiseskipet Sky Viking fikk motorstans litt lenger sør på samme havstrekning.

Operasjonssjef i Hagland-rederiet, Øivind W. Aanensen, forteller søndag at det går bra med de ni som var om bord, og som måtte hoppe i havet for å bli plukket opp av helikopter i den grove sjøen.

– Alt mannskap har det bra. Heldigvis gikk dette bra. Vår jobb nå er å følge opp og ta vare på mannskapet på best mulig måte, sier han til Haugesunds Avis.

Kapteinen er norsk, mens resten av besetningen er fra Filipinene og Polen.

Hagland Captain ligger fortsatt ankret opp ved Hustadvika. Skipet var på vei til Skogn i Trøndelag med tømmer.

– Nå som besetningen er trygge og i gode hender, blir neste steg for oss å berge båten. Det er naturligvis ingen om bord i båten, og det kan bli en utfordring når båten skal slepes bort. Vi har bestilt en taubåt som er på vei, forteller Aanensen.

Han sier båten mistet strømmen på grunn av en brottsjø slo inn over akterenden og slo ut styringen og etter hvert motoren.

Ifølge NRK ligger en slepebåt klar til å slepe skipet til Averøy, men slepet kommer trolig ikke i gang før mandag.

På forsiden nå