La ut dramatiske videoer fra Viking Sky:

- De første timene var nervepirrende

Flere passasjerer ombord på cruiseskipet Viking Sky oppdaterte omverdenen via sosiale medier under dramaet i Hustadvika.

Sovende passasjerer lå overalt på skipet i påvente av å bli evakuert. Rundt 400 var evakuert i 09.30-tiden søndag morgen, da kapteinen på skipet ba om at evakueringen skulle stoppe. Nå skal det slepes inn til Molde.  Foto: Alexus Sheppard/NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Det var i 14.00-tiden lørdag Hovedredningssentralen i Sør-Norge mottok nødmeldinger fra Viking Sky som hadde fått motorhavari i den grove sjøen på kysten.

LIVESTUDIO: - Kapteinen har bedt om at evakueringen stoppes

Voldsomme bevegelser

Flere av passasjerene ombord på skipet tok til sosiale medier for å vise hvor dramatisk det faktisk var ute på havet. I flere av videoene som ble publisert kan man se de voldsomme kreftene som var i sving på den røffe sjøen. Blant dem var Alexus Sheppard, som fortsatt befinner seg på skipet. Hun forteller overfor Adresseavisen at det var noen skumle timer på Viking Sky.

- De første timene var nervepirrende.


 


LES OGSÅ: Fryktet skipet skulle kantre

LES OGSÅ: Lasteskip skulle hjelpe, men havarerte

Flere ble skadet

Noen steder på skipet ble ruter knust, og det tok inn vann. Det førte til at flere av passasjerne fikk skader, både lettere og mer alvorlige. 17 personer ble sendt til sykehus etter å ha blitt evakuert fra skipet. Tre av dem hadde alvorlige skader.

- Det var færre som ble skadet enn det man skulle tro, forteller Sheppard videre.

I én av videoene hun publiserte på Twitter kan man se at passesjerer blir truffet av både møbler som flytter på seg, og av takplater som falt ned på dem etter å ha løsnet.

LES OGSÅ: I 30 nervepirrende minutter ventet mannskapet på at ankrene skulle finne feste på havbunnen


 


Hovedredningssentralen la også ut videoer for å vise hvordan de faktiske forholdene var i Hustadvika.Redningsselskapet holdt sine redningsskøyter i beredskap da de fikk beskjed om at cruiseskipet hadde havnet i trøbbel.Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå