Aktor krever 14 års fengsel for Frode Berg

Aktor i spionrettssaken mot nordmannen Frode Berg har lagt ned påstand om 14 års fengsel, melder VG. President Vladimir Putin kommenterte saken overfor norske medier tirsdag.

Saken oppdateres.

Rettssaken mot Berg ble i praksis innledet og avsluttet i midten av forrige uke, med Bergs forklaring, vitneavhør og bevisførsel.

Etter planen vil dom og straffeutmåling komme allerede tirsdag 16. april

Pågrepet 5. desember

Den tidligere grenseinspektøren ble pågrepet utenfor hotellet sitt i Moskva 5. desember 2017 med 3000 euro i kontanter på seg.

Han har erkjent at han hadde hatt kontakt med norsk etterretning, og at han hadde overlevert penger i Moskva på adresser han hadde fått oppgitt av kontakter i Norge, men Berg hadde ingen formening om at dette var ledd i spionasje, ifølge hans norske forsvarer Brynjulf Risnes.

Putin kommenterte

Russlands president Putin utelukket ikke en benådning av den spiontiltalte nordmannen Frode Berg da han fikk spørsmål om saken fra norske medier tirsdag.

– Saken går fortsatt i retten, og domstolen må avgjøre skyldspørsmålet, svarte Putin på NRKs spørsmål om hva som kan gjøres for å løse saken.

– Er du klar for å benåde ham? fulgte TV 2 opp.

– Man kan kun benåde en person som er dømt, svarte Putin.

Møte med Solberg

Både Putin og statsminister Erna Solberg (H) deltok på Arktisk forum i St. Petersburg tirsdag. De to hadde deretter et bilateralt møte, og pressen fikk være til stede i starten av møtet.

– Vi har ett overordnet mål, det er å ivareta Frode Bergs interesser. Det er en vanskelig situasjon for Frode Berg og hans familie. Det betyr også at vi i liten grad kommer til å kommentere dette, sa Solberg til NTB tidligere tirsdag om saken.

– Jeg håper å se ham tilbake i Norge, la Solberg til.


På forsiden nå