Politiet gjenopptar søk etter Trine Frantzen torsdag

Første dag av gravearbeidet etter den savnede Trine Frantzen i Bergen ble onsdag kveld avsluttet uten resultat

Saken oppdateres.

Politiet har avsluttet søket etter Trine Frantzen på Øvsttun kirkegård for dagen, bekrefter politiinspektør Tore Salvesen overfor NRK.

Etter flere måneders skanning av ulike graver på Øvsttun gravplass i Bergen, startet politiet onsdag gravearbeidet for å søke etter Trine Frantzen.

Tolv graver på gravplassen har blitt undersøkt med en spesiell skanner, utført av selskapet Cowi. Onsdag morgen sperret politiet av et felt nær kapellet, skriver Bergens Tidende.

For de pårørende

– Jeg kaller dette de pårørendes dag. Vi gjør dette for dem. Det vi gjør i dag, gjør vi fordi det fremstår som den nye teorien det er mest verdt å satse på, sier politioverbetjent Kenneth Berg til avisa.

Politiet skal kun undersøke det øverste laget på gravplassen, og vil ikke berøre den opprinnelige gravlagte. Politiet har tidligere understreket at de ikke skal åpne eller flytte kister eller urner.

Årsaken til at politiet har undersøkt Øvsttun gravplass er at den ligger like i nærheten av adressen der Frantzen sist ble sett. En teori er at Frantzen, som tilhørte et belastet rusmiljø, ble drept med en overdose narkotika og deretter gravd ned.

Forsvant i 2004

31-åringen forsvant fra sitt hjem i Os i Hordaland i mai 2004, men politiet har aldri klart å finne ut hva som har skjedd med henne eller funnet henne. Fram til nå har det vært jobbet med saken i flere perioder alt ettersom hva slags tips som har kommet inn.

To personer, den ene Frantzens samboer, ble siktet for forsettlig drap i 2007, men saken ble henlagt året etter på grunn av bevisets stilling. Saken ble gjenopptatt i 2012, da det også kom inn nye tips.

(©NTB)

På forsiden nå