To turgåere er funnet etter leteaksjon i Bindal

En mann og en kvinne i 50-årene var værfaste på toppen av Fuglstadtfjellet i Bindal på grunn av tett tåke.

Politiet i Namdalen la ut dette bildet på sin Facebook-side mandag formiddag.   Foto: POLITIET

Saken oppdateres.

Paret er turvante, men ble værfaste på fjellet over natta. TIdlig om morgenen 2. pinsedag meldte politiet at Røde kors har gjort funn av savnet turfølge på Fuglstadfjellet.

- Beskrives som i god form, men en klager på en vond fot. Løftes ut av området med Luftambulansen, skrev politiet i Trøndelag på Twitter klokken 08:39.

Politiet hadde ikke vært i kontakt med de to siden de fikk melding fra dem i natt klokken 01.30, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo ved politiets operasjonssentral i Trøndelag.

- De er ikke skadet eller i nød, men de var på en topptur og ble overrasket av skodde. Derfor kom de seg ikke ned, sier han.

Den første meldingen gikk ut på at de to satt fast på Fuglstadtinden, men etter å ha konsultert med folk som er lokalkjent i området virker det mer sannsynlig at de to er på Fuglstadfjellet, som ligger i nærheten.

Det har vært lav temperatur, ned i tre grader i natt, regn og vind. Politiet valgte derfor å kalle ut letemannskaper for å få berget ned de to.

- Per nå er det Røde kors, Norske Redningshunder og luftambulansehelikopter fra Brønnøysund, i tillegg til en kjentmann som bistår politiet med søket, fortalte operasjonsleder Ola Breistrand, like etter klokken åtte.


- Ved hjelp av mannskaper fra Røde Kors, Norsk Luftambulanse, Norske Redningshunder og frivillige ble paret funnet i god behold på morgenkvisten. En god innsats fra alle involverte parter førte til en lykkelig slutt på fjellturen, skriver politiet i Namdalen på sin Facebook-side.

På forsiden nå