Abbasi-søsknene gjenforenes med moren på Ahus i ettermiddag, ifølge familiens advokat

Abbasi-søsknene landet på Oslo lufthavn tirsdag ettermiddag. De skal gjenforenes med sin mor før de sendes til Trondheim, sier familiens advokat til NTB.

Saken oppdateres.

Abbasi-familien, mor og tre søsken på 16, 20 og 22 år, ble hentet av politiet lørdag morgen og senere satt på fly til Afghanistan via Istanbul. Moren var bevisstløs på hele turen til Istanbul og ble av helsemessige årsaker returnert til Norge mandag.

– Det jeg vet, er at det er planlagt at søsknene blir kjørt til Ahus for å gjenforenes med moren, sier familiens advokat Erik Vatne til NTB.

Han sier at planen er at familien skal være i Oslo-området fram til de drar til Trondheim i morgen formiddag, men understreker at det avhenger av morens helsetilstand.

Skal foreta seg noe

Etter det Vatne forstår, har politiet ordnet hotellovernatting og flybilletter til Trondheim for familien onsdag.

Politiet skal også bistå dem med transport til Ahus, der moren er.

Vatne viser til at familien ikke har oppholdstillatelse i Norge, og at han sammen med dem må foreta seg noe.

– Det ser nå ut som om det er sannsynlig at vi fremmer en omgjøringsbegjæring til Utlendingsnemnda, sier han.

Sendes tilbake

Tirsdag ble det klart at også de tre søsknene skal sendes tilbake til Norge etter at Afghanistan sa nei til å ta dem imot. Hva som skjer med dem når de kommer til Norge, er ikke kjent.

– Søsknene blir fulgt opp ved ankomst Oslo. PU kommenterer ikke eventuelle fremtidige uttransporteringer, sier kommunikasjonsrådgiver Daniel Drageset i Politiets utlendingsenhet til TV 2.

Ifølge TV 2 og NRKkostet uttransporteringen nesten 900.000 kroner.

På forsiden nå