Svensk mann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand

Mannen som ble sendt i ambulanse til Sørlandet sykehus etter å ha blitt skadd i en arbeidsulykke i Songdalen kommune torsdag morgen, er bekreftet død.

Saken oppdateres.

– Han ble etter hvert fraktet fra stedet med ambulanse til Sørlandet sykehus Kristiansand, men livet hans sto dessverre ikke til å redde, sier Håkon Storesund, etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, i en pressemelding.

Politiet mottok meldingen fra AMK klokken 7.54. Da nødetatene ankom Mjåvannsvegen, ble det iverksatt hjerte- og lungeredning.

Mjåvannsvegen er et industriområde i Songdalen kommune, og ulykken skal ha skjedd hos bedriften Norsk biobrensel, ifølge Fædrelandsvennen.

Den forulykkede jobbet for et nederlandsk firma som var hos bedriften for å hente en flishogger på 45 tonn. Under forberedelse til transport av maskinen, kom mannen i klem, får NRK bekreftet av daglig leder i selskapet, Ole Kristian Hodnemyr.

Mannen, som var en svensk statsborger, har jobbet for firmaet i flere år, og hadde god kjennskap til maskinene og rutinene.

Politiet kjenner ikke til årsaken til dødsulykken, men jobber med teknisk og taktisk etterforskning. Arbeidstilsynet er også koblet inn i saken.

– Vi kan ikke si noe om årsaken til dødsulykken nå. Det skal den videre etterforskningen avdekke, sier Storesund.


(©NTB)

På forsiden nå