Jonas Gahr Støre om Ingrid Aune:

- Engasjement og humør kjennetegnet Ingrid

Jonas Gahr Støre går torsdag ettermiddag ut med en melding på Facebook om avdøde Ingrid Johansen Aune, ordfører i Malvik.

Hele Arbeiderpartiet er i dyp sorg, skriver leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre på sin Facebook-profil.  Foto: Skjermdump

Saken oppdateres.

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at vår kjære venn og partikollega, ordfører i Malvik Ingrid Aune, sammen med Eivind Olav Kjelbotn Evensen mistet livet i en båtulykke utenfor Namsos natt til i dag. Våre tanker går til deres nærmeste familie, skriver Gahr Støre på sin Facebook-profil.

LES MER: To til sykehus etter at båt traff skjær i Namsos

- En dyktig politiker

- Ingrid var en dyktig politiker med et smittende engasjement for politikk og medmennesker. Hun var både ung og erfaren og stilte til gjenvalg som ordfører i Malvik kommune i Trøndelag. Hennes iherdige innsats for å sikre hele og faste stillinger er blitt til et forbilde for lokalpolitikere i Arbeiderpartiet over hele landet. Ingrid hadde stor kunnskap om internasjonale spørsmål, og hun var levende opptatt av kampen for nedrustning og internasjonal solidaritet, skriver han videre.

LES OGSÅ: Malvik-ordfører og kommunepsykolog i Namsos døde i båtulykke

LES OGSÅ: Trøndelag Ap: - Stor sorg

- Lidd et stort tap

- Engasjement og humør kjennetegnet mennesket og politikeren Ingrid Aune. Familien og en stor vennekrets over hele landet har lidd et stort tap av et varmt medmenneske. Arbeiderpartiet har mistet ett av sine største politiske talenter.

- Hele Arbeiderpartiet er i dyp sorg over at vår gode partikamerat Ingrid Aune har gått bort så altfor tidlig, avslutter Gahr Støre.

Her kan du lese alle våre saker om båtulykken i Namsos.

- Ufattelig og trist

Også tidligere statsminister Jens Stoltenberg har torsdag skrevet et innlegg på sine Facebook-sider.


- Ufattelig og trist. Med Ingrid Aune har vi mistet et stort politisk talent, skriver Stoltenberg.

- Ingrid ga seg aldri når hun kjempet for det hun trodde på. Hun gjorde det som ordfører i Malvik da hun kjempet mot ufrivillig deltid, og hun gjorde det som politisk rådgiver i Utenriks- og Forsvarsdepartementet da hun kjempet for en mer solidarisk og trygg verden. Alltid blid og sprudlende. Alltid imøtekommende og varm. Ingrid vil bli dypt savnet, skriver han.

LES OGSÅ: - Vi hørte et forferdelig brak

LES OGSÅ: – En tragisk hendelse som gjør inntrykk

På forsiden nå