Etterlyser brannfarlige baderomsvifter

Produsenten av baderomsviften Silent Eco etterlyser flere vifter som ikke er blitt levert tilbake.

Ser baderomsviften din slik ut, må du skru den av med en gang, er beskjeden fra leverandøren. Modellen tilbakekallingen angår, er Flexit Silent Eco produsert fra 2012 til og med september 2017.  Foto: Flexit

Saken oppdateres.

Viften Silent Eco ble tilbakekalt i oktober i fjor etter flere branntilløp. Administrerende direktør Knut Skogstad i vifteprodusenten Flexit mener advarselen må tas på alvor.

– Viften må ikke brukes. Sjekk derfor hva slags vifte du har på badet ved første anledning. Viser det seg at du har en slik vifte, må du slå av strømbryteren til viften eller badet og få viften fjernet av elektriker snarest, sier han i en pressemelding.

Knut Skogstad, administrerende direktør Flexit sier alle berørte Silent Eco-baderomsvifter vil bli erstattet med en ny.  Foto: Flexit

 

Sammen med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) sendte de ut brev til 2,3 millioner norske husstander i oktober i fjor. Det er solgt rundt 75.000 baderomsvifter av typen Silent Eco i Norge, og mange er blitt levert tilbake.

– Men det er fortsatt en del vifter der ute, så det er viktig at alle tar ansvar og faktisk sjekker om det finnes flere som burde leveres inn, sier avdelingsleder Anne Rygh Pedersen i DSB.

På forsiden nå