Sjøvegan-drapet: Deler av TV-program skal spilles av i retten

Mandag startet ankesaken etter Sjøvegan-drapet i 1998. I retten vil forsvarerne til den tiltalte mannen blant annet spille av innslag fra TV 2s Åsted Norge.

Saken oppdateres.

Dommen på elleve års fengsel ble anket umiddelbart etter at den falt i Nord-Troms tingrett i april. Ankesaken går for Hålogaland lagmannsrett.

Den tiltalte erkjenner ikke straffskyld. Ifølge NRK vil forsvarerne vise deler av et Åsted Norge-program fra 2017 for å så tvil om politiets arbeid.

– Vi ønsker å spille av deler av denne episoden, fordi den sier mye om hva som har vært politiets hovedfokus i alle disse årene, sier Alexander Greaker, en av den tiltaltes forsvarere.

59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen ble funnet drept med 13 knivstikk i ruinene av sin nedbrente bolig på Sjøvegan i Salangen i Troms 15. juli 1998. Politiet mener huset ble påtent for å skjule drapet og en forutgående voldtekt.

Den senere tiltalte mannen ble pågrepet på Oslo lufthavn 20. juni i fjor og siktet i den over 20 år gamle saken, som lenge var en av Norges uoppklarte drapsgåter. Hans DNA samsvarte med funn på avdøde. I tingretten pekte forsvarerne på to alternative gjerningspersoner, og dette vil også være tilfelle i lagmannsretten.

Det er satt av tolv dager til ankesaken.

(©NTB)

På forsiden nå