Ingen pågrepet etter vold mot far og sønn i Hønefoss

Politiet hadde søndag ettermiddag ikke pågrepet noen etter at en mann og hans sju år gamle sønn ble angrepet da de gikk tur i Hønefoss lørdag.

Saken oppdateres.

De to gikk i fritidsområdet Schjongslunden da de ble angrepet bakfra av to menn. Faren ble slått og ble lettere skadd, mens sønnen ble dyttet over ende. Saken ble først omtalt i Ringerikes Blad.

De to mistenkte beskrives som menn i 30-40-årsalderen. De løp fra stedet da vitner kom til. Ifølge avisa vet ikke politiet hvem vitnene er.

– Det er ikke noe nytt om de to mistenkte. Vi etterlyser vitner som kan ha observert noe. Saken blir tatt opp i morgen tidlig på Hønefoss der politiet vil gå mer aktivt ut og drive etterforskning, sa operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til NTB søndag.

Angrepet skjedde uten foranledning. Faren har opplyst at angriperne var ukjente for dem.

Prost Kristin Moen Saxegaard i Ringerike sier til Vårt Land at faren og sønnen tilhører en afghansk familie som har bodd i Hønefoss kirke siden mars i fjor. Selv om de har fått innvilget midlertidig opphold, bor de der fremdeles.

Hun sier at gjerningsmennene skal ha sagt noe før de angrep som tyder på at angrepet var rasistisk motivert.

Saxegaard berømmer politiet for å ta saken på alvor. Operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt bekreftet overfor Vårt Land lørdag at det kan ligge et rasistisk motiv bak.

– Det er en av teoriene vi jobber etter. Men så lenge vi ikke har fått tak i motparten og avhørt dem, vet vi ikke. Vi må også ha et nytt avhør med fornærmede, med tolk, for å få bedre klarhet i hva som har skjedd, sier han.

(©NTB)

På forsiden nå