Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo

Natt til lørdag har politiet håndtert mange tilfeller av uprovosert vold i Oslo, hvor yngre menn i gjenger har gått til angrep på enkeltpersoner.

Saken oppdateres.

– Det har vært over gjennomsnittet mange tilfeller av ordensforstyrrelser og slagsmål i natt, sier operasjonsleder Tor Jøkling til NTB.

Fra klokken 23 fredag kveld til klokken 2.30 natt til lørdag anslår han at det har vært mellom 15 og 20 tilfeller av uprovosert vold i hovedstaden. De fleste i Oslo sentrum.

– Mye tyder på at det er snakk om større gjenger med menn som uprovosert går til angrep på enkeltpersoner eller mindre grupper, forklarer Jøkling. Gjerningspersonene er av flere beskrevet som av utenlandsk av opprinnelse og anslås å være sent i tenårene, ifølge politiet.

– De har gått hardt til verks og slått ned folk og sparket dem mens de har ligget nede, forteller Jøkling.

Alle de utsatte beskriver som «lettere til middels skadd». Et offer fikk tennene slått ut.

– Det er klart vi ser alvorlig på det. Man ska kunne gå ut og ha det gøy på byen uten å frykte uprovosert vold, sier Jøkling.

Noen av gjerningsmennene er pågrepet, og noen er bortvist. I andre tilfeller var gjerningsmennene forsvunnet da politiet ankom stedet.

Ifølge Dagbladet mistenker politiet at det i flere av tilfellene er snakk om samme gjerningsperson.

- Ja, det skal i alle fall ikke utelukkes, men beskrivelsene er jo vage. Dette har skjedd i et forholdsvis lite område i sentrum. Noen mistenkte har vi stanset på vei vekk fra stedet. Noen er innbrankt, noen er bortvist og noen har vi ikke funnet igjen. Og noen ganger har vi ikke fått gode nok beskrivelser til å finne dem igjen i folkemengden, sier Jøkling til Dagbladet.

(©NTB)

På forsiden nå