VG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder

Søndag går fristen ut for å komme med innspill til Venstres valgkomité. Fylkeslaget i Troms og Finnmark vil ha Abid Raja som ny partileder, ifølge VGs kilder.

Ved midnatt natt til mandag går fristen ut for å komme med innspill til Venstres valgkomité. Trine Skei Grande (t.v.) har sagt at hun ønsker å fortsette som partileder. Venstres fylkeslag i Troms og Finnmark skal ønske seg Abid Raja (t.h.).som partileder, skriver VG.   Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Troms og Finnmark går inn for å skifte ut hele ledelsen – altså både nåværende partileder Trine Skei Grande og de to nestlederne, Terje Breivik og Ola Elvestuen, skriver avisen , som siterer kilder som skal ha innsikt i prosessen.

Nordfjordeids ordfører Alfred Bjørlo skal være fylkeslaget i Troms og Finnmark foretrukne 1. nestleder. Valget av 2. nestleder skal stå mellom stortingsrepresentant Guri Melby og Trine Noodt fra Alta.

LES OGSÅ: Unge Venstre vil erstatte Grande med Rotevatn

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Venstre i stabilt sideleie

Fristen for å komme med innspill til valgkomiteen i Venstre går ut ved midnatt natt til mandag.

Venstre-leder Grande har sagt hun ønsker å fortsette, mens det ennå ikke er kjent hva nestlederne Elvestuen og Breivik ønsker. Valgkomiteen skal diskutere forslagene neste uke, og deres innstilling skal være klar 6. mars. I midten av april skal partiets landsmøte avholde ledervalget.

Tidligere denne uken kom det fram at Unge Venstre og styret i Venstrekvinnelaget ønsker statssekretær Sveinung Rotevatn (V) som ny leder i partiet.

LES OGSÅ: Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen

På forsiden nå