Statens pensjonsfond Norge slo markedet i tredje kvartal

Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk et resultat på 6 milliarder kroner i tredje kvartal år. Avkastningen endte på 2,4 prosent.

Saken oppdateres.

For årets ni første måneder var avkastningen 9,1 prosent. Ved utgangen av kvartalet var kapitalen på 261 milliarder kroner.

Folketrygdfondet slo markedet med 0,2 prosentpoeng i tredje kvartal. Både aksjeporteføljen og renteporteføljen hadde bedre avkastning enn markedet. For 2019 til og med 30. september var avkastningen 0,5 prosentpoeng bedre enn markedet.

– Aksjemarkedene hentet seg inn etter en nedgang i første del av kvartalet. Sammen med fortsatt stigende obligasjonskurser ga det et godt resultat i tredje kvartal, sier administrerende direktør Kjetil Houg i Folketrygdfondet i en pressemelding.

De siste ti årene har avkastningen på Statens pensjonsfond Norge vært 9,3 prosent årlig. Det innebærer at Folketrygdfondet har slått markedet med 0,7 prosentpoeng hvert år.

Folketrygdfondet er et særlovsselskap som forvalter Statens pensjonsfond Norge. Kapitalen investeres i aksjer og obligasjoner i Norge, Danmark, Finland og Sverige.

Statens pensjonsfond består av Statens pensjonsfond Norge og Statens pensjonsfond utland. Utenlandsdelen av fondet er kjent som «oljefondet».

(©NTB)

På forsiden nå