Krigshelten Åge Aulie er død – 85 år gammel

Åge Aulie er død, 85 år gammel. Aulie var den siste gjenlevende grenselosen fra 2. verdenskrig. Aulie ble motstandsmann allerede som åtteåring.

Saken oppdateres.

Aulie døde onsdag, opplyser Pax forlag i en pressemelding, ifølge VG.

Åge Aulie kom fra en svært engasjert motstandsfamilie i Nes på Romerike. Allerede som åtteåring var han grenselos i grensetraktene rundt Årnes og Kongsvinger. Overfor NTB har Aulie sagt at det var familien, og da spesielt faren, som fikk ham inn i motstandskampen.

– Jeg var elleve år da freden kom og ble dekorert rett etter for krigsinnsatsen. Jeg bruker å si at jeg gjorde min krigsinnsats før jeg var ti og et halvt år, sa han i 2012, i forbindelse med bisettelsen til en annen krigshelt, Gunnar «Kjakan» Sønsteby.

Aulie selv beskrev det som galskap at han deltok i motstandskampen som guttunge.

– Det var sånn det var, det var galskap, men krig er galskap, sa han.

Som voksen gikk Aulie inn i Forsvaret der han ble major.

(©NTB)

På forsiden nå