Fire personer hentet livløse opp av sjøen i Tromsø

De fire personene som ble funnet i sjøen i Tromsø mandag kveld, var livløse da de ble hentet opp på land. De er brakt til sykehus. Tilstanden er ukjent.

Saken oppdateres.

– Vi har hentet opp fire personer, det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet. Alle er fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), og det er uviss tilstand på dem som ble berget opp, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Troms politidistrikt til Nordlys.

På Twitter skriver politiet at de vil orientere mediene om saken klokken 20.30. De opplyser at alle fire personene ble funnet livløse.

UNN bekrefter på Twitter at personene har ankommet sykehuset, men understreker at sykehuset foreløpig ikke har detaljer om verken kjønn, alder eller skadeomfang.

Leter etter flere

Nødetatene er mandag kveld på stedet og undersøker, blant annet med dykkere, om det kan være flere personer i sjøen. Politiet får bistand fra brann- og helsevesenet, samt redningsskøytene Skomvær III og Gideon, og helikopter, ifølge innsatsleder Robin Åsheim Lindberg.

Redningsmannskaper søker også i fjæra, i tillegg til at det blir brukt en gummibåt til søk nær land.

– Vi har ikke status på tilstanden til dem vi hentet opp, og jobber nå med å kartlegge og gjøre søk for å finne ut om det er flere personer i sjøen. Vi har ingen oversikt over hva de gjorde der, sier Lindberg til NRK.

Ifølge Nordlys blir det også søkt rundt Grindøya og Håkøya.

Fotspor mot sjøen

Til Nordlys sier politiet at de ble møtt av fotspor som ledet ned til sjøen da de kom til stedet.

Det var forbipasserende som fattet mistanke om at noe var galt og varslet politiet. Første politipatrulje på stedet fant de fire som ble hentet opp.

Politiet har ikke sikker identifikasjon på personene.

(©NTB)

På forsiden nå