Avdød mor i Tromsø etterforskes for drap og drapsforsøk

Den avdøde moren i 20-årene etterforskes for drap og drapsforsøk på sine tre døtre etter drukningshendelsen ved Tromsøya. Kvinnen og en jente på seks år døde.

Saken oppdateres.

– Det som i går var en undersøkelsessak, er nå en straffesak. Vi etterforsker den døde moren for drap og forsøk på drap, sa politiadvokat Gøril Lund i Troms politidistrikt på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Det var klokken 17.28 mandag ettermiddag at politiet fikk melding fra en forbipasserende om at det var observert en barnevogn ved Fagereng på Tromsøya, og at det gikk spor ned til vannet.

Da melder kom ned til vannet, fant vedkommende blant annet støvler i vannkanten.

Politiet rykket ut og fant en kvinne og tre jenter livløse i sjøen åtte-ti meter fra land. Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet før de ble fraktet til sykehus.

Jobber med flere hypoteser

Kvinnen, som er i 20-årene, er barnas mor, opplyste politistasjonssjef Anita Hermandsen på pressekonferansen.

Barna er seks, fire og ett og et halvt år gamle.

Moren og den seks år gamle jenta døde på sykehus mandag kveld, mens de to andre jentene tirsdag morgen ble fløyet til Rikshospitalet med livstruende skader.

– Vi er fortsatt i en tidlig fase av etterforskningen og jobber med flere hypoteser. Én hypotese er at mor kan ha påført døden til ett av barna og den livstruende tilstanden til de andre barna, sier Lund.

Hun vil ikke kommentere om noen av de involverte hadde noen ytre skader da de ble funnet.

Avhørte ektemannen

Kvinnens ektemann og barnas far ble oppsøkt av politiet i familiens bolig etter hendelsen mandag kveld.

Han ble avhørt av politiet samme kveld og har status som vitne i saken.

– Vi mener at han som far har sentral informasjon til oss, sier politiadvokat Gøril Lund til NTB.

Faren er sentral i etterforskningen, ifølge Lund, men politiet har ikke grunn til å anta at han har hatt en annen rolle enn som vitne.

– Vi holder alle muligheter åpne så tidlig som vi er i etterforskningen nå. Så vi kan ikke utelukke det, men som sagt har vi ikke noen slike opplysninger nå, sier hun.

Kom fra Sudan

Familien kom opprinnelig fra Sudan. Faren kom først til Norge i 2015, mens kvinnen kom til Norge ved familiegjenforening i 2017. De har fått midlertidig opphold i Norge.

Politiet undersøker kvinnen og barnas bevegelser før hendelsen. De har til nå gjennomført rundt ti vitneavhør og vil gjennomføre flere i løpet av tirsdag.

– Vi er fremdeles interessert i tips fra folk som har vært i området, eller andre som kan vite noe, sier Hermandsen.

(©NTB)

På forsiden nå