Mann dømt til sju og et halvt års fengsel for grove seksuelle overgrep

En 54 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i sju år og seks måneder for grove seksuelle overgrep mot sin datterdatter og datter.

Saken oppdateres.

Barnebarnet var fem-seks år og datteren ti-elleve år da overgrepene skjedde. Barnebarnet fikk 225.000 kroner og datteren 175.000 kroner i oppreisningserstatning, fremgår det av dommen som falt fredag.

Det fremgår av dommen at det hjemme hos mannen ble funnet mellom 200 og 300 bilder som viser grove overgrep mot barn. Bildene var lastet ned over flere år og lagret på fire forskjellige medier.

Samlet sett mener retten at de straffbare forholdene kvalifiserer til fengsel i godt og vel åtte år før fradrag for tidsbruken i saken.

Etterforskningen ble påbegynt i oktober 2016 da politiet blant annet beslag en datamaskin og minnepinner hos mannen. Etterforskningen var ferdig i desember året etter, mens tiltalebeslutningen ble tatt ut først i september i fjor.

Etter lagmannsretten syn tilsier den trege etterforskningen hos politiet og liggetiden hos påtalemyndigheten at straffen settes til fengsel i sju år og seks måneder, heter det i dommen.

(©NTB)

På forsiden nå