Steinblokk ved rasstedet på E18 sprenges tirsdag

Fjellblokken som står igjen etter raset som gikk på E18 ved Larvik fredag, skal sprenges tirsdag klokken 9, ifølge Vegvesenet.

Saken oppdateres.

– Det er mandag ettermiddag etablert en sikkerhetssone med vakthold rundt stedet, da lading av sprengstoff vil foregå utover kvelden og natta, opplyser Statens vegvesen.

Vegvesenet håper fortsatt på å få åpnet for trafikk i begge retninger i nordgående løp på E18 i løpet av uka.

E18 er stengt etter steinraset som gikk ved avkjøringen til Larviktunnelen fredag. Ingen ble skadd i raset.

– Bom stille

Både mandag morgen og ettermiddag var det lange køer rundt Larvik.

– På grunn av stengingen av E18 ved Larvik etter steinras er det tidvis store forsinkelser på veiene i og rund Larvik. Dette gjelder spesielt i rushtiden, opplyste Vegtrafikksentralen øst i 17-tiden.

– Det står bom stille fra Kverken og på Elveveien i retning Øya. På E18 er det også fullt kaos, hvor det står fra E18-tunnelen nord for Larvik. På gamle E18 er det også kø, sa redaktør Henning Rugsveen Østlands-Posten til sin egen avis.

Ved 21-tiden fikk i tillegg en bil stans ved Skykrysset på E18 på strekningen Porsgrunn – Larvik. Bilen sperret en periode i retning omkjøringsveien og gjorde det umulig å passere nordover.

Køkaos

Også mandag morgen meldte Vegtrafikksentralen om lange køer og mye trafikk i området, men det var ingen store trafikale problemer. Problemene tiltok imidlertid utover dagen.

Vegvesenet anbefaler dem som kommer langveisfra, både fra sør og nord, å kjøre via Skien for å unngå trafikkaos.

Ifølge Telemarksavisa var det flere kilometer med kø på E18 mellom Porsgrunn og Larvik mandag morgen.


(©NTB)

På forsiden nå