Passasjerer tilbrakte 18 timer i tog etter skred på Bergensbanen

115 togpassasjerer måtte tilbringe natten i toget som kjørte rett inn i snømassene etter skredet som gikk på Bergensbanen like før midnatt natt til søndag.

Saken oppdateres.

Ettermiddagstoget på vei fra Oslo til Bergen var tre timer forsinket, og kjørte inn i snømassene like etter at skredet hadde gått ved Upsete stasjon mellom Mjølfjell og Myrdal rundt klokken 23.30.

De 115 passasjerene om bord måtte tilbringe natten i toget, som sto fast i Gravhalstunnelen ca. 200 meter øst for Upsete.

Skredet var 200 meter bredt. Hendelsen ble håndtert som en redningsaksjon, og en rekke ressurser ble sendt til stedet, både fra vest og øst.

Gravde ut toget for hånd

– Vi slo storalarm. Redningsmannskap var på vei til Uppsete rett før klokken 1. Det er stor snøskredfare i området, så vi måtte være forsiktige. Vi var framme på stedet omtrent klokke 3, sier brannsjef David Skjerven på Voss til NRK.

Området er uten veiforbindelse, og det var ikke værforhold til å fly inn helikopter, opplyser politiet.

Redningsmannskapene måtte grave toget løst fra snømassene for hånd. De brukte mellom tre og fire timer på arbeidet. Toget ble fraktet til Myrdal stasjon rundt klokken 6 søndag morgen. Der ble det stående fram til klokken 10, skriver Bergens Tidende.

Først 18 timer etter avgang fra Oslo S ankom toget Bergen stasjon ved 12.15-tiden søndag.

– Varmen ble slått av flere ganger i natt, vi fikk ikke mat før i sekstiden på morgenen og vi fikk heller ikke så mye informasjon om hva som hadde skjedd, sier togpassasjer Hege Veland til NRK.

Ingen skadde personer

Bergensbanen var lenge stengt mellom Geilo og Mjølfjell, men åpnet igjen like før klokken 15 søndag ettermiddag, opplyste Bane Nor.

– Området der skredet har gått er søkt gjennom. Ingen tegn til at noen er tatt av raset. Ingen personer meldt skadd, og ingen personer savnet, opplyste politiet.

To hytter og et uthus ble tatt av raset. tillegg fikk Upsete fjellstove skader, men byggene var ubebodd.

(©NTB)

På forsiden nå