En person testet positivt for koronavirus i Norge

Norge har fått sitt første tilfelle av koronasmitte. Personen bor i Tromsø, opplyser Folkehelseinstituttet.

Områdedirektør Geir Bukholm og avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.   Foto: Terje Bendiksby/NTB

Saken oppdateres.

Det kom fram under pressekonferansen onsdag kveld.

Tromsø-kvinnen som har fått påvist smitte av det nye koronaviruset, hadde vært i Kina. Kommuneoverlegen regner smittefaren som lav, skriver NTB.

- Etter en individuell vurdering ble det tatt prøver av denne personen, og personen ble testet etter å ha kommet hjem fra utbruddsområdet i Kina, sa avdelingsdirektør Line Vold i FHI på en pressekonferanse onsdag kveld.

Positivt resultat

Ifølge FHI er personen frisk og har ingen symptomer.

Onsdag viste en analyse et svakt positivt resultat, mens en tidligere analyse var negativ.

Det nye koronaviruset covid-19 sprer seg videre i Europa. En norsk student er smittet i Italia, og i Norge forbereder helsemyndighetene seg på et stort utbrudd.

Lavest mulig nivå

- Det vi forventet skulle skje, har nå skjedd. Vi har vært forberedt på at Norge også kom til å få personer som er smittet, sier helseminister Bent Høie (H).

Han opplyser at det ikke er aktuelt å verken stenge skoler eller områder slik situasjonen er per nå.

- Vi jobber hele tiden med å holde smitten på et lavest mulig nivå. Det vi vil gjøre fremover er å fortsette med de tiltakene som allerede gjelder. Vi har ikke en situasjon med smittespredning i Norge nå, sier han.

To tilfeller i Sverige

Onsdag ble det registrert to nye dødsfall knyttet til viruset i Italia, og Folkehelseinstituttet bekrefter at de har blitt informert om at en nordmann bosatt i Italia har testet positivt for det nye viruset.

I tillegg ble enda en person påvist koronaviruset i Sverige onsdag kveld.

Det første tilfellet av viruset ble registrert i slutten av januar og dreide seg om en kvinne som hadde vært i Wuhan i Kina.

Totalt var det onsdag ettermiddag registrert smittetilfeller i 13 europeiske land. Situasjonen er mest alvorlig i Italia, med 12 døde og 374 registrert som smittet.

På forsiden nå