Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen går av

Fiskeri- og sjømatsminister Geir Inge Sivertsen (H) ba fredag om å gå av, opplyser departementet i en pressemelding.

Fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen (H) ber om å få gå av.  Foto: Terje Pedersen

Saken oppdateres.

– Sakene om styreverv og etterlønn har tatt all fokus bort fra den jobben jeg som fiskeri- og sjømatminister ønsker å gjøre for å utvikle Norges viktigste næring, skriver Sivertsen.

– Næringen fortjener en minister som kan ha fullt fokus på de oppgaver som må gjøres for å få dette til. Sakene har også blitt en belastning for regjeringen og for mitt parti Høyre, fortsetter han.

Mistillitsforslag

SV fremmet tidligere fredag et mistillitsforslag mot Sivertsen etter stadige avsløringer om etterlønn, dobbeltlønn og styreverv i strid med stillingsinstruksen.

Sivertsen opplyser at han har fratrådt alle styreverv og beklaget søknaden om etterlønn, men opplever at sakene likevel tar all tid og oppmerksomhet.

– Da blir det vanskelig å gjøre en god jobb som fiskeri- og sjømatminister. Det har veid aller tyngst når jeg har tatt min beslutning og bedt statsministeren om å fratre, skriver han.

Fikk etterlønn

Dagbladet avslørte tidligere i februar at Sivertsen fikk utbetalt 120.000 kroner i etterlønn som ordfører i Lenvik kommune samtidig som han mottok full lønn som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet.

Det ble også kjent at Sivertsen søkte om etterlønn etter at han ble statssekretær.

Sivertsen fikk også full godtgjørelse for fylkestingsverv i Troms og Finnmark etter at han tiltrådte som statssekretær i november, og senere fiskeriminister 24. januar, skrev VG og Aftenposten.

- Leit

– Jeg synes selvfølgelig dette er leit, men aksepterer hans begrunnelse, sier statsminister Erna Solberg om fiskeriminister Geir Inge Sivertsens avgang.

Fiskeri- og sjømatsminister Geir Inge Sivertsen (H) ba fredag om å få fratre sin stilling. Fra Statsministerens kontor kommenterte statsminister Erna Solberg (H) Sivertsens beslutning.

– Jeg synes selvfølgelig dette er leit, men jeg aksepterer godt hans begrunnelse for dette, og har forståelse for at dette etter hvert ble en veldig vanskelig situasjon, sier hun.

Hun presiserer at det vil bli et skifte av fiskeriminister, men at Sivertsen vil fortsette som fiskeriminister til neste statsråd.

– Fikk ikke tid til å gjøre jobben

Solberg sier at hun tror Sivertsen ville blitt en god fiskeriminister, men at han ikke fikk tid til å bevise dette.

– Man kan ikke gjøre en god jobb dersom man over tid ikke får tid til å gjøre jobben fordi du må svare på andre spørsmål. Og det er den erkjennelsen som Geir Inge har tatt i dag, sier hun.

Hun presiserer imidlertid at Sivertsen ikke burde ha søkt om etterlønn.

– Det innså han også selv, og han har selv beklaget at han har utvist dårlig dømmekraft i den saken og har betalt tilbake de pengene, sier Solberg til NTB.

– Vil han nå få etterlønn?

– Etterlønn er jo et spørsmål som du må søke om. Det er regler for det, og da må man i så fall følge de reglene, svarer hun på spørsmål fra NTB.

På forsiden nå