For barna som har hjemmeskole:

Dette svarte Erna på barnas spørsmål

Kan man feire bursdag og hvordan blir det med sommerferien? Det var blant spørsmålene fra barna da Erna Solberg holdt en egen pressekonferanse for dem.

Statsminister Erna Solberg (H) svarte på barns spørsmål mandag.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Pressekonferansen ble mandag holdt i samarbeid med NRK Super og Aftenposten Junior.

Statsminister Erna Solberg stilte opp på Statsministerens kontor for å svare på spørsmål fra barn om koronaviruset. Med seg hadde hun barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Pressekonferansen var ikke åpen for voksen-journalister, men ble sendt direkte på regjeringens nettsider.

De tre svarte på spørsmål fra barn i hele landet, som lurte på alt fra hvor lenge skolene holder stengt, til om man kan feire bursdag sammen med to venner.

SE HELE PRESSEKONFERANSEN MED SPØRSMÅL OG SVAR HER (ekstern lenke)

Ta vare på hverandre

Et viktig tema var hva barna kan gjøre for å hjelpe til. Både Ropstad og statsministeren oppfordret alle til å ta ekstra godt vare på hverandre.

– Mange kan føle seg ensomme når de må være hjemme. De som føler seg litt ensomme til vanlig, kan føle seg ekstra ensomme nå. Da kan man ta kontakt på telefonen eller på nett. Man kan gjøre noe artig sammen, selv om man ikke er sammen, sa Solberg.

Sommerferien

Det kom flere spørsmål om hvor lenge skolene måtte holde stengt, og om sommerferien sto i fare.

– Der må vi rett og slett vente og se. Jeg håper det ikke blir lenge, men kan ikke love noe, svarte Melby.

– Sommerferien kan bli annerledes enn planlagt, så det må man være forberedt på. Heldigvis er det veldig fint i Norge om sommeren, også!


På forsiden nå