Norske styrker forblir i utlandet

Norsk personell og styrker i utlandet vil forbli der de befinner seg under koronakrisen, mens personell på kortvarige oppdrag i utgangspunktet kalles hjem.

Saken oppdateres.

– De fleste utstasjonerte forblir i sine stillinger inntil videre, mens det gis mulighet for hjemreise for personell og deres familie som tilhører risikogruppen, opplyser Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Norsk personell og styrker i utlandet av lengre varighet, altså over seks måneder, vil i utgangspunktet bli værende der de er.

Personell på oppdrag eller kurs av kortere varighet, under seks måneder, skal i utgangspunktet reise tilbake til Norge, heter det. Også dem som er stasjonert i land med et ikke-adekvat helsevesen, blir oppfordret til å reise hjem.

Rundt 70 norske soldater fra Telemark bataljon er for tiden stasjonert i al-Asad-leiren vest i Irak. De vil bli værende inntil videre, og departementet vurderer situasjonen løpende.

– Vurderingen er at Forsvarets avdelinger i Irak er fullt ut i stand til å ivareta personellets sikkerhet. Norge viderefører inntil videre bidraget til koalisjonsoperasjonen Inherent Resolve, opplyser Forsvarsdepartementet til NTB.

(©NTB)

På forsiden nå