Inntaket til førstegangstjenesten i Forsvaret går som planlagt i april

Forsvaret skal gjennomføre opptak av nye rekrutter etter påske som planlagt, men med enkelte justeringer for smittevern.

Saken oppdateres.

Totalt skal 1.200 rekrutter inn i Forsvaret på Madla i Stavanger og Terningmoen i Elverum i uke 17 og 18.

– Dette er ingen enkel sak. Situasjonen er krevende, og det er risiko for smitte når vi samler mange på ett sted, sa forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) på onsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen.

Han understreket at opptaket ikke ville blitt gjennomført om det ikke var høyst nødvendig. Forsvaret innfører også tilpasninger slik at det kan gjøres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Ingen med symptomer skal møte til tjeneste. Oppmøte spres ut i flere puljer, og det skal være mer bruk av uteaktiviteter. I tillegg skal vernepliktige bli i leiren under hele rekruttskolen, slik at de ikke skal kunne spre smitte ut i lokalsamfunnene.

– Det er viktig at flest mulig samfunnssektorer fungerer under koronakrisen. Forsvaret skal beskytte oss alle og må ha bemanning til det, sier forsvarsministeren.

Han legger til at dersom Forsvaret ikke hadde gjennomført innrykk til førstegangstjenesten i april, så ville det ført til huller i bemanningen og uheldige operative konsekvenser både på kort og lengre sikt.

På forsiden nå