Fylkesmannen sier nei til påskeåpne butikker i Oslo

Fylkesmannen i Oslo og Viken har avslått Oslo kommunes søknad om utvidede åpningstider for butikker i påsken.

Saken oppdateres.

Tidligere fredag sendte Oslo kommune en søknad til Fylkesmannen om å få ha åpne dagligvarebutikker og apotek i påsken, slik at handlingen og smittefaren ble spredt utover. Nå er den blitt avslått, skriver VG.

– Oslo kommune tar Fylkesmannens konklusjon til etterretning og registrerer at staten ikke vektlegger det smittevernsfaglige rådet vi har fått fra vår smittevernoverlege, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

Han ber butikkene sette inn ekstra smitteverntiltak.

– Jeg ber dessuten innstendig om at Oslo-folk sprer handlingen utover flere dager. Bidra til at det ikke blir lange køer og kaos i butikkene før påske, sier byrådslederen.


(©NTB)

På forsiden nå