Et flertall støtter at Norge tar imot barn fra greske flyktningleirer

Over halvparten av de spurte i en spørreundersøkelse mener at Norge burde bidra til å evakuere og ta imot barn fra flyktningleirene på de greske øyene.

Katrin Glatz Brubakk fra Trondheim jobber for Leger uten grenser i Moria.. Hun er stolt over folkebevegelsen «Evakuer barna fra Moria nå».  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Undersøkelsen ble utført av Respons Analyse på oppdrag for Redd Barna.

56 prosent av de spurte var enige i uttalelsen, «Norge bør bidra til å evakuere og ta imot noen av barna i flyktningleirene på de greske øyene, inkludert Moria-leiren på Lesvos», opplyser Redd Barna i en pressemelding.

- Jeg er stolt over å ha fått til denne folkebevegelsen, sier Katrin Glatx Brubakk til Adresseavisen. Brubakk er initiativtaker til aksjonen «Evakuer barna fra Moria nå».

LES DEBATTINNLEGGET: Er noen barn mer verdt å redde enn andre?

23 prosent av respondentene i undersøkelsen svarte at de var uenige i påstanden.

– Nå må politikerne lytte til folket. I alle partier, bortsett fra Frp, er det langt flere som mener at Norge skal bidra til å ta imot barn fra leirene sammenlignet med dem som er uenig, sier generalsekretær i Redd Barna Birgitte Lange.

LES OGSÅ: 46 350 har signert oppropet, men ingen statsråd tar imot

– Vi ber innstendig om at Norge bidrar til å evakuere barn fra leirene. Barna lever uten tilgang til rent vann, nok mat, skolegang, varme eller trygget, og svært begrenset tilgang på helsehjelp, sier hun.

På forsiden nå