Uenighet om registrering av koronadødsfall i Narvik

Kommuneoverlegen i Narvik sier at et koronadødsfall i april ikke skyldtes korona. Fagsjefen ved UNN mener likevel at det skal registreres som et koronadødsfall.

Saken oppdateres.

27. april døde en eldre mann på sykehuset i Narvik. Dødsfallet ble meldt inn og registrert som fylkets første, og så langt eneste, koronarelaterte dødsfall. Men dette var en feilmelding, opplyser kommuneoverlegen i Narvik til NRK.

– Pasienten fikk en sykdom og ble innlagt på sykehus, han ble smittet av korona, ble frisk av korona og døde av sin opprinnelige sykdom. Da skal det ikke registreres som et korona-dødsfall, sier kommuneoverlege Per Thomas Hultstedt.

Medisinsk fagsjef Haakon Lindekleiv ved Universitetssykehuset Nord-Norge mener likevel at dødsfallet skal registreres som et koronadødsfall.

– Vi registrerer alle pasienter som dør, og som har fått påvist koronavirussykdom mens de har vært innlagt hos oss. Så lenge det ikke kan utelukkes at koronavirussykdom har påvirket sykdomsforløpet, skal vi registrere det. Vi kan av hensyn til taushetsplikten ikke gå inn på sykehistorien til enkeltpasienter, sier han til NRK.

(©NTB)

På forsiden nå