Noah saksøker staten for skyting av Letjenna-ulvene

Dyrevernorganisasjonen Noah går til sak mot staten etter at ulver i Letjenna-reviret ble skutt i vinter.

Saken oppdateres.

– Selv om ulvene er borte, er det viktig å få rettslig avklaring om anvendelsen av unntaksbestemmelsen som departementet har brukt til å skyte ulv innenfor ulvesonen – et område hvor ulvene skal få leve i fred, skriver organisasjonen i en artikkel på sine nettsider.

Lisensfellingen av ulvene i Letjenna-reviret ble gjennomført sist vinter. Et ulvepar og to valper ble skutt 1. januar.

– Regjeringen har etter Noahs mening brutt loven ved å skyte ulv først og fremst ut ifra et ønske om å holde dem nede på «bestandsmålet». Noah har sett det nødvendig å få en rettslig avklaring rundt dette, sier leder Siri Martinsen.


(©NTB)

På forsiden nå