Mann kritisk skadd etter voldshendelse i Fauske

En mann i 30-årene er kritisk skadd etter en voldsepisode i Fauske i Nordland. En mann i 20-årene er pågrepet og et stikkvåpen er beslaglagt.

Saken oppdateres.

Siste oppdatering fra Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, der mannen ble fraktet med ambulansehelikopter etter episoden, er at mannen er kritisk skadd. Han skal imidlertid være utenfor livsfare.

Hendelsen skjedde i Coop Mega-butikken i Fauske mandag kveld.

Den pågrepne mannen i 20-årene skal ha utøvd vold mot to personer. Han er tidligere voldsdømt, og har trolig brukt et skrujern, skriver Avisa Nordland.

Mens mannen i 30-årene er kritisk skadd, har en mann i 20-årene fått overfladiske skader.

I 9-tiden mandag opplyste politiadvokat Gaute Rydmark til NTB at mannen i 30-årene er utenfor livsfare og at tilstanden er stabil.

– Det er helt innledningsvis i etterforskningen, så nå gjelder det å få gjennomført de vitneavhør det er nødvendig å ta. Det vil bli en del av etterforskningen å finne ut og kartlegge hva som er årsaken til at dette har skjedd, sier Rydmark.

Mannen som er pågrepet, er siktet for grov kroppsskade og sendt til arresten i Bodø for nærmere avhør.

– Det dreier seg om kjenninger av politiet fra et bestemt miljø, ingen kunder eller ansatte i butikken ble angrepet, sier operasjonsleder Yngvar Fredriksen til NTB. Han kan ikke si noe om hvor godt de tre involverte kjenner hverandre.

Politiet vil foreta vitneavhør og åstedsundersøkelser på stedet.

(©NTB)

På forsiden nå