Savnet gutt i Geiranger er funnet omkommet

En snart to år gammel gutt som falt i en elv i Geiranger tirsdag ettermiddag, ble flere timer senere funnet omkommet, melder TV 2.

Geiranger 20200714. En gutt på rundt to år har falt i en elv i Geiranger, og flere helikoptre er satt inn i søket. Foto: Mari Gjørva / NTB scanpix  Foto: Mari Gjørva

Saken oppdateres.

Meldingen om hendelsen kom like ved 16-tiden, og søket pågikk i flere timer med stor intensitet. Guttens familie er norske turister. Også moren havnet i elva, men kom seg uskadd opp, opplyser politiet til TV 2.

I 22.30-tiden bekreftet politiet overfor kanalen at gutten er funnet omkommet.

Ifølge kanalen falt gutten i en mindre sideelv til Geirangerelva. Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser til NTB at hovedsøket har vært i Maråkelva.

Strømmen går stri, og det ble tidlig hentet inn gravemaskin for å styre strømmen unna slik at det kan letes i kulpene nedover i elveløpet.

Store letemannskaper

Hovedredningssentralen forteller at et redningshelikopter ble sendt fra Florø, og flere luftambulanser bisto i søket etter barnet. En redningsskøyte bisto også på stedet. Røde Kors opplyser at om lag 30 frivillige fra fem hjelpekorps ble kalt ut for å bistå i søket.

– Vi har per nå fire helikoptre, mange båter og mange andre ressurser på vei. Dykkere er straks framme, sa redningsleder Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB tirsdag ettermiddag.

– En lokal entreprenør forsøker å demme opp elveløpet hvor gutten forsvant for å minske vannføringen og dermed lette søket langs elva, tvitret politiet tirsdag kveld.

Redningsmannskapene skulle finsøke langs elva utover kvelden, ifølge politiet.

Dårlig sikt

Flere timer etter hendelsen svant håpet om å finne gutten i live.

– Det ser ikke bra ut. Vi har nå lett i to timer uten funn. Det er fortsatt mye ressurser og stor innsats, sa Middelthon like før klokka 18.

En alpin redningsgruppe bisto også i søket, i tillegg til at det er rekvirert dykkere fra Trondheim og Ålesund. Ifølge Middelthon er det dårlig sikt i elva, noe som gjorde letingen svært vanskelig.

Krisestab er satt

Stranda-ordfører Jan Ove Tryggestad (Sp) forteller at de ser svært alvorlig på hendelsen.

– Vi har satt krisestab, og alt tilgjengelig personell og materiell er satt inn i søket. Det mangler ikke på innsats, så jeg håper at det gir resultater, sier Tryggestad til TV 2.

Ifølge Nettavisen skal familien være bosatt på Østlandet. Familien blir ivaretatt av helsepersonell og kriseteam i kommunen.

På forsiden nå