En tredjedel strøk på teoriprøven i juni

Av 23 205 teoriprøver i juni var det 8 482 som endte med stryk.

Rekordmange som ikke møter opp til avtalte timer og rekordstor strykprosent. Det er vegvesenets konklusjon på juni måned 2020.   Foto: vegvesen.no

Saken oppdateres.

Sjelden har strykprosenten på teoriprøven vært så høy. Over en av tre strøk i juni, og totalt i 2020 ligger strykprosenten på 39 prosent. I juni på 37 prosent, melder Statens vegvesen i dag.

LES OGSÅ: Statens vegvesen flytter 270 ansatte hit

Møter ikke godt nok forberedt

Veldig mange av de som tar teorien har ikke forberedt seg godt nok og må prøve flere ganger før de består. Et stryk betyr at du som kandidat må vente i to uker før du kan prøve på nytt.

- Hadde flere bestått på første forsøk, hadde vi ikke hatt kø for å ta teorien. Våre ansatte jobber både kveldstid og helg for å møte etterspørselen etter at vi holdt stengt tidligere i år på grunn av koronaen. Da er det utrolig synd at så mange kandidater møter uforberedt, sier fungerende avdelingsdirektør Jan Erik Myhr i Statens vegvesen.

Les, les og atter les

Statens vegvesen anbefaler å starte øvelseskjøringen tidlig og lese seg opp på trafikkreglene før du tar teoriprøven.

- Det holder ikke å bare ta noen tester på nett og tro at det er nok for å klare teorien. De som har øvelseskjørt og vært ute i trafikken har bedre forutsetninger for å bestå, sier Myhr.

Mange som ikke møter opp

1 812 av timene som ble lagt ut i juni ble ikke booket, og 1 525 personer møtte ikke opp til timen de hadde bestilt.

- Det er frustrerende at det er så mange som ikke møter opp. Dette er plasser som kunne vært brukt av noen av de som venter i kø, sier Myhr.

I juni ble det gjennomført 23 205 teoriprøver. Det har aldri før blitt gjennomført så mange teoriprøver i løpet av én måned.

På forsiden nå