Alle om bord på MS Spitsbergen blir koronatestet i Tromsø

Hurtigrutens ekspedisjonsskip Spitsbergen har planlagt ankomst i Tromsø onsdag. Ingen får gå i land før de har testet negativt for korona, opplyser selskapet.

Saken oppdateres.

Skipet som er på vei fra Svalbard til Tromsø skulle etter planen fått levert utstyr for prøvetaking i Adventfjorden utenfor Longyearbyen mandag, men på grunn av tåke kunne ikke flyet med utstyret lande, opplyser Hurtigruten i en pressemelding.

– Derfor har vi valgt å seile til Tromsø for å teste alle om bord. Vi er i nær og god dialog med Tromsø kommune om alt det praktiske. I tråd med vår egen smittevernveileder og råd fra myndighetene, har vi bestemt at ingen skal gå i land fra skipet før de først har testet negativt, sier pressevakt Øystein Knoph i pressemeldingen.

Han understreker at det ifølge legen om bord ikke er mistanke om koronasmitte verken hos mannskap eller gjester, og at selskapet er i tett dialog med myndighetene i Norge og følger deres anbefalinger.

(©NTB)

På forsiden nå