Mannskap og passasjerer på MS Fridtjof Nansen testet negativt for korona

Både mannskap og passasjerer på hurtigruteskipet Fridtjof Nansen testet negativt for korona. Tre passasjerer har ikke villet la seg teste.

Saken oppdateres.

Disse tre må oppholde seg på lugarene sine inntil videre.

– Vi oppfordrer selvfølgelig alle om bord til å teste seg. Men vi kan ikke pålegge privatpersoner å ta testen, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Fire personer blant mannskapet om bord i ekspedisjonsskipet ble satt i isolasjon mandag med forkjølelsessymptomer. Disse testet negativ dagen etter, og torsdag kom de øvrige prøvesvarene.

Skipet, som er i seilas fra Hamburg, langs norskekysten og tilbake til Hamburg, har 171 passasjerer og 162 besetningsmedlemmer om bord.

Ege sier at de ikke hadde grunn til å mistenke smitte om bord, men at de tar alle forholdsregler. De er i kontakt med både norske og tyske myndigheter.

Hurtigruteskipet Roald Amundsen ligger nå til kai i Tromsø etter et smitteutbrudd. Per onsdag var 53 personer blant passasjerer og mannskap smittet av koronaviruset.

Også passasjerer og mannskap på MS Spitsbergen koronatestes. Skipet la torsdag morgen til kai i Tromsø. De 134 om bord er i karantene i lugarene i skipet til prøvesvarene er klare.

(©NTB)

På forsiden nå