Smitten faller videre i Oslo – 33 nye smittede registrert siste døgn

33 personer er registrert smittet det siste døgnet i Oslo. For tredje døgn på rad faller antall smittede.

Saken oppdateres.

Antall smittede i hovedstaden er 619 de siste fjorten dagene, ifølge statistikk fra helseetaten i Oslo kommune.

Det er flest menn som er rapportert smittet, og aldersgruppen 20–29 år har absolutt flest tilfeller registrerte smittede med 233 tilfeller.

St. Hanshaugen og Stovner er de to bydelene med flest smittede med henholdsvis 143,8 og 138,1 smittede per 100.000 innbyggere. Smittetallet er lavest i Vestre Aker og Ullern med et smittetall på henholdsvis 23,9 og 31, 8.

Forrige tirsdag innførte kommunen strengere regler ved å blant annet forby samlinger med mer enn ti personer i private hjem og oppfordret alle serveringssteder til å registrere alle gjester som et tiltak mot koronaspredning.

Helseminister Bent Høie (H) varslet søndag at han ikke utelukker å måtte gjøre nasjonale vedtak hvis ikke byrådet i Oslo følger opp rådene fra Helsedirektoratet.

Direktoratet har anbefalt en tiltakspakke for 14 dager, med blant annet forbud mot private samlinger på mer enn fem personer, men byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har sagt at kommunen vil avvente virkningen av innstrammingene de gjorde forrige uke før de overveier nye tiltak.

På forsiden nå