Munnbindkrav på Oslos sykehjem – varsler mulig besøksnekt

Sykehjemsetaten i Oslo kommune innfører nye smitteverntiltak onsdag. Alle medarbeidere må bruke munnbind kontinuerlig de neste to ukene.

Saken oppdateres.

Tiltakene innføres fra og med onsdag og gjelder til 13. oktober. Alle medarbeidere skal benytte munnbind kontinuerlig når de er på jobb, varsler Sykehjemsetaten i en pressemelding.

Beslutningen tas etter at Oslo kommune besluttet bruk av munnbind i hjemmetjenesten i samme tidsrom.

– Innføringen av utvidet bruk av munnbind på våre medarbeidere gjøres for å beskytte beboere og pasienter så godt som mulig i en periode med høyt smittepress i Oslo. I første omgang vil dette gjelde i 14 dager, sier Helge Jagmann, etatsdirektør i Sykehjemsetaten.

Sykehjemsetaten ber også unge i alderen 20–29 år om ikke å besøke sine nærmeste på sykehjemmene og helsehusene. Andre pårørende-besøk gjennomføres som normalt.

– Hvis det oppdages smitte hos medarbeidere eller beboere, kan det avhengig av situasjonen bli innført midlertidig besøksstans på den avdelingen eller det sykehjemmet fram til smittesituasjonen er avklart. Vi er veldig glade for at det ikke er påvist smitte hos noen beboere siden midten av juni i år, sier Jagmann.

Sykehjemsetaten ber også bydelenes saksbehandlere, tilsynsutvalg, revisjoner og andre om å finne digitale måter å kommunisere med sykehjemmene på.

Også frisører, logopeder, fysioterapeuter og andre eksterne tjenesteytere må bruke munnbind på sykehjemmene i denne perioden.

Det er for tiden sju medarbeidere som er koronasmittet i sykehjemstjenesten i Oslo, mens 44 ansatte er i karantene. 17 beboere er isolert på eget rom, men ingen beboere er smittet nå, viser tallene onsdag.

(©NTB)

På forsiden nå