Den første nye Oslo-trikken har ankommet hovedstaden

Den første av de 87 nye trikkene i Oslo er nå på plass. I tiden framover skal Sporveien starte testkjøring.

Saken oppdateres.

Trikken ble vist fram i Sporveiens vognhall på Grefsen mandag formiddag. Både byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg (MDG) deltok på lanseringen.

– Vi jobber knallhardt hver dag for å kutte klimagassutslipp i Oslo, og da er det viktig at vi har gode, utslippsfrie reisealternativer for alle som bor og reiser i Oslo. Nye trikker i Oslo er bra for klimaet, bra for oppvoksende generasjoner og for alle oss som er glad i kollektivtilbudet, sier miljøbyråden til NTB.

Trikkesatsing

Hun peker videre på at åtte av ti innbyggere i en fersk undersøkelse svarer at de er positive til satsing på trikk, og at 70 prosent ønsker enda flere trikkelinjer rundt i byen.

– Resultatene bekrefter at det er riktig av oss å satse på trikken i mange år fremover, sier Berg.

De nye trikkene kommer etter at Sporveien i 2018 inngikk en kontrakt med den spanske leverandøren CAF om levering av 87 nye, moderne trikker til hovedstaden.

Plass til flere

Det er plass til 220 passasjerer på hver trikk, noe som øker kapasiteten fra dagens nivå. Videre skal trikkenes utforming, med flere dører og ingen trapper, gjøre trikkens tidsbruk per holdeplass kortere enn i dag.

I løpet av høsten kommer det to trikker til Oslo som skal testes på skinnene i hovedstaden. Det skal også gjennomføres opplæring av personell før trikkene er klare til å frakte Oslo-borgere.

I tillegg til nye trikker skal trikkeinfrastrukturen, bygatene og trikkens baser få en oppgradering i en periode fram til 2024.
(©NTB)

På forsiden nå