Fem nye smittetilfeller på Hammerfest sykehus fredag

Hammerfest kommune melder om sju nye smittetilfeller fredag. Til sammen har ti ansatte på Hammerfest sykehus fått påvist viruset.

Saken oppdateres.

Hammerfest kommune har i løpet av fredagen varslet om sju nye smittetilfeller, dermed er nå ti sykehusansatte bekreftet smittet ifølge Finnmarkssykehusets nettsider.

Sykehuset har også én inneliggende covid-19-pasient. Totalt er 60 sykehusansatte satt i karantene.

– Testingen pågår fortsatt, og det vil derfor gå en stund før alle prøvesvarene er klare, sier klinikksjef Jonas Valle Paulsen.


Tolv smittet i kommunen

Det gjennomføres nå smittesporing og testing av alle nærkontaktene til dem som har fått påvist smitte.


– Vi er i en krevende situasjon, men vi opplever stor velvilje og god støtte, både lokalt og regionalt. Vi har fått tilsendt nødvendig testutstyr fra UNN, og de øvrige foretakene i Helse nord har bidratt med personell slik at vi kan opprettholde beredskapen, sier administrerende direktør Siri Tau Ursin i Finnmarkssykehuset HF.

Totalt var det fredag tolv smittede i Hammerfest, som har i overkant av 11.000 innbyggere.

– Vi venter flere koronasmittede de neste dagene, sa Hammerfest-ordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap) på en pressekonferanse fredag formiddag.

Rødt beredskapsnivå ved sykehus

Kommunen har vært i kontakt med fylkesmannen og mener at kommuner i nærområdet må være forberedt på at det kan komme utskrevne pasienter fra Hammerfest kommune som er nærkontakter.

Torsdag ble beredskapsnivået hevet til rødt ved Hammerfest sykehus etter smittetilfellene ved sykehuset. Behandlinger er utsatt, og det pågår omfattende smittesporing.

Kun pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp, blir behandlet ved sykehuset. Disse skal forholde seg som normalt. Pasienter som sykehuset ikke kan motta, blir henvist til Kirkenes og Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Restaurant og bowling stengt

I helgen blir Brygga Mathus, Slakteriet og bowlingen i Hammerfest stengt siden det har vært koronasmittede på disse stedene torsdag og lørdag i forrige uke. Et svømmestevne som skulle vært holdt i helgen, blir også avlyst. Ordføreren beskriver koronasituasjonen som uavklart.

– Det er en uoversiktlig situasjon, men det er ingen som har gjort noe galt her, sa ordføreren på pressekonferansen.

For å hindre og begrense eventuell smittespredning, opplyser kommunen at den har stengt alle sine institusjoner inntil smittesituasjonen er avklart.

Hammerfest kommune vil holde en ny pressekonferanse om smittesituasjonen lørdag klokka 14.

(©NTB)

På forsiden nå