Nakstad: Situasjonen kan være mer dramatisk enn vi tror

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier situasjonen i Norge er alvorlig, og at det trolig kommer til å bli verre før det blir bedre igjen.

Til tross for at smittesituasjonen trolig var mye verre i vår, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad samtidig at situasjonen i Norge kan være mer dramatisk enn vi tror.  Foto: Terje Pedersen/ NTB

Saken oppdateres.

Fredag var det rekordhøye 495 nye, registrerte smittetilfeller i Norge. Antallet som er innlagt på sykehus, øker også.

Men situasjonen kan ha vært fem ganger verre i mars blant annet fordi man tester svært mange flere i dag enn den gang, sier Nakstad til TV 2.

LES OGSÅ: Elev ved ungdomsskole i Trondheim koronasmittet

Dagens smittetall reflekterer i realiteten smittesituasjonen for en til to uker siden som følge av at det ofte tar noen dager før folk får symptomer, 1–2 dager før man får testet seg og ofte flere dager før man får resultatet på testen.

– Situasjonen er svært alvorlig. Dagens smittetall viser smitten forrige helg, så det er dessverre slik at situasjonen kan være mer dramatisk enn vi tror. Hvis vi ikke umiddelbart snur smittetrenden i Norge, kan vi ganske lsnart se tresifrede antall innleggelser på norske sykehus, advarer Nakstad.

LES OGSÅ: Nå kommer nesten all ny smitte fra utlandet

På forsiden nå